Ferdiggjøring og effekter

Blindpreg

Blindpreg er en teknikk innen trykking og grafisk design som skaper et opphøyet eller nedfelt taktile mønster eller design på overflaten av papir eller et annet materiale uten å bruke farge. Det skaper en visuell og taktil effekt som kan gi designet en ekstra dimensjon og eleganse.

 Et prægestempel blir brukt til å presse eller prege mønsteret inn i papiret, og dette skaper en opphøyd effekt som kan føles ved berøring. Blindpreg kan også gjøres i kombinasjon med tradisjonell trykkfarge for å skape enda mer komplekse og visuelt tiltalende design.

Blindpreging brukes ofte i design av eksklusive visittkort, invitasjoner, emballasje, bokomslag og annet trykt materiale der estetikk og oppmerksomhet på detaljer er viktig. Det kan gi en designløsning et luksuriøst preg og hjelpe det å skille seg ut fra vanlige trykksaker.

PP-foliering


PP-foliering er en prosess der man påfører en tynn plastfilm, vanligvis laget av polypropylen (PP), på overflaten av et materiale, for eksempel papir eller kartong. Denne prosessen brukes ofte  for å gi materialet ekstra beskyttelse, estetikk og funksjonalitet.

PP-folien gir en beskyttende overflate som hindrer at trykksaker blir skadet av fuktighet, slitasje og skitt.

PP-foliering gir muligheten til å legge til glans, tekstur og andre spesielle effekter som forbedrer det visuelle utseendet til trykksaker.

Foliering gjør trykksaker mer holdbare, noe som forlenger levetiden og bevarer kvaliteten over tid.

Blank PP-folie gir en blank og  overflate til trykksaken. Matt PP-folie gir trykksaken et matt uttrykk. Skin PP-folie gir et helt spesielt uttrykk til din trykksak.

Falsing og rilling

Falsing 
Dette er en prosess der papir eller kartong brettes for å lage foldelinjer i trykksaker, som for eksempel brosjyrer, bokomslag eller kort. Falsing er en viktig del av produksjonen, da det gir en jevn og nøyaktig brettlinje for å få riktig utforming av trykksaken.

Rilling
Dette er en prosess der en linje eller fordypning lages langs papiret før bretting for å hindre sprekker eller skade på trykksaken. Rilling er spesielt viktig når det brukes tykt papir eller kartong, eller når trykksaken har mange lag som kan føre til at papiret sprekker eller blir skadet under brettingen.

Både falsing og rilling er teknikker som bidrar til å oppnå høy kvalitet og profesjonelle resultater i trykksakproduksjon. De hjelper til med å sikre at trykksakene ser pene og nøyaktige ut, spesielt når det er behov for presisjon i bretting og når det brukes materialer som kan være utsatt for skade.

Ressurs.no bruker informasjonskapsler og Google Analytics for å forbedre din opplevelse på dette nettstedet. Ved å fortsette å bruke nettstedet, erkjenner du at du aksepterer dette.