PaperWise er et annerledes papir. Mens det meste andre papiret, laget av trefibre, er Paperwise laget av jordbruksavfall. Det vil si det som ligger igjen på åkeren av stengler og blader når avlinger som mais, sukkerrør, korn og ris høstes. En typisk avling består omtrent av 80% jordbruksavfall og 20% mat.

Dessverre blir mye av jordbruksavfallet rundt om i verden brent, noe som sender enda mer CO2 til atmosfæren. Med PaperWise blir dette avfallet i stedet til papir og papp i høy kvalitet, og bonden får betalt for avfallet sitt. Dette er positivt både for miljøet og for bøndene, som ikke bare får betalt for den spiselige delen av avlingen, men også for avfallet.

I kombinasjon med den miljøvennlige produksjonsprosessen gir PaperWise en CO2 besparelse på 47% sammenlignet med FSC-papir basert på trefiber og 29% sammenlignet med resirkulert papir.

I Europa bruker alle bedrifter og enkeltpersoner sammenlagt i underkant av 80 milliarder kilo papir og kartong per år. For å lage dette trenger vi bare omtrent 1,8% av det tilgjengelige landbruksavfallet over hele verden. – PaperWise

Les mer om PaperWise her

Ressurs.no bruker informasjonskapsler og Google Analytics for å forbedre din opplevelse på dette nettstedet. Ved å fortsette å bruke nettstedet, erkjenner du at du aksepterer dette.