Klimakompensert papir

Klimakompensert papir er et forsøk på å minimere den negative klimapåvirkningen som følger med papirproduksjon og bruk. Det er en del av den økende bevisstheten om behovet for å redusere karbonutslippene og ta ansvar for klimaet. Når man velger klimakompensert papir, bidrar man til en mer bærekraftig produksjonsprosess og et lavere karbonavtrykk.

Energiforbruk: Papirprodusentene har valgt mer energieffektive produksjonsmetoder og bruke fornybar energi for å redusere karbonutslippene fra produksjonsprosessen.

CO2 kompensasjon: Papirprodusentene kompensere for de utslippene som ikke kan unngås. Dette innebærer at de investerer i klimaprosjekter andre steder som reduserer eller fjerner en tilsvarende mengde klimagasser, for eksempel gjennom skogplanting, fornybar energi eller metanreduksjon.

Bærekraftig skogbruk: Bruk av papir fra bærekraftig skogbruk, der trærne som brukes i papirproduksjonen erstattes med nye trær, kan bidra til karbonbinding og redusere netto utslipp.

Effektiv distribusjon: Reduksjon av transportrelaterte utslipp gjennom mer effektiv distribusjon av papiret, for eksempel ved å bruke kortere transportruter eller mer miljøvennlige transportmidler.

Ressurs.no bruker informasjonskapsler og Google Analytics for å forbedre din opplevelse på dette nettstedet. Ved å fortsette å bruke nettstedet, erkjenner du at du aksepterer dette.