Paperwise er et annerledes papir. Mens det meste annet papir som er laget av trefibre, er Paperwise laget av jordbruksavfall. Det vil si det som ligger igjen på åkeren av stengler og blader, når avlinger av for eksempel mais, sukkerrør korn og ris høstes. En typisk avlinger består omtrent av 80% jordbruksavfall og 20 % mat. 

Dessverre blir mye av jordbruksavfallet rundt om i verden brent, som sender enda mer CO2 til atmosfæren. Med Paperwise blir dette avfallet i stedet til papir og papp i høy kvalitet og bonden får betalt for avfallet sitt. Positivt for både miljøet og bøndene i Sør-Amerika som ikke bare får betalt for den spiselige delen av avlingen – men også for avfallet.

I kombinasjon med den miljøvennlige produksjonsprosessen gir Paperwise en miljøbesparelse på 47% sammenlignet med FSC-papir basert på trefiber og 29% sammenlignet med resirkulert papir. 

I Europa bruker alle bedrifter og enkeltpersoner sammenlagt i underkant av 80 milliarder kilo papir og kartong per år. For å lage dette trenger vi bare omtrent 1,8% av det tilgjengelige landbruksavfallet over hele verden. – Paperwice

For mer info se www.paperwise.eu/no

Ressurs.no bruker informasjonskapsler og Google Analytics for å forbedre din opplevelse på dette nettstedet. Ved å fortsette å bruke nettstedet, erkjenner du at du aksepterer dette.