Det er en grunn til at du får en spesialpose til julepapir utdelt hvert år. Julepapir, slik vi kjenner, det er nemlig definitivt ikke til det beste for miljøet. 

Glanset julepapir, til tross for sin tiltalende estetikk, utgjør en betydelig belastning på miljøet. Den overveldende majoriteten av dagens julepapir er behandlet med glans, farger og spesialbehandlinger som gjør det umulig å gjenvinne til nytt papir. 

På overflaten kan det ligne vanlig papir, men det inneholder minimalt med papirfibre. Derfor bør denne typen papir kastes i restavfallet eller den egne posen. Papirets dårlige kvalitet resulterer i lav varmeproduksjon, og brenningen genererer mye sot.

Norske husstander bruker minst 60 millioner meter gavepapir i jula, viser tall fra Framtiden i våre hender. Det er betydelige mengder det er snakk om. Velg heller en miljøvennlig innpakning. Da kan gavepapiret sorteres og bli til nye papirprodukter. 

Gavepapir som kan resirkuleres trenger verken å være grått eller kjedelig. Vi trykker flotte gavepapir som ikke må kastes som spesialavfall, men som kan leve videre også etter jul i en annen form. Husk bare å kaste det i papiravfall. 

Videre oppfordres det til å gjøre det til en sport å bruke så lite teip som mulig, og dermed bidra til å minimere unødvendig avfall. 

Ved å ta bevisste valg under julepakkingen kan vi alle bidra til en grønnere og mer bærekraftig høytid.

Ressurs.no bruker informasjonskapsler og Google Analytics for å forbedre din opplevelse på dette nettstedet. Ved å fortsette å bruke nettstedet, erkjenner du at du aksepterer dette.